dimarts, 26 de juliol del 2011

Secat del SAC.

La mort d'uns ànecs collverds a dins del recinte del SAC ens ha fet avançar el buidat del mateix. Als estius i coincidint amb les dates de finals de juliol i principis d'agost sol aparèixer algun brot de botulisme al SAC. Aquestes morts les produeixen una toxina generada pel bacteri Clostridium botulinum que està en forma d'espora en el sediment del SAC i que quan els nivells d'oxigen disminueixen s'activa.

Com que vàrem trobar tres exemplars de collverds morts i les analítiques donaven un nivell baix d'oxigen en dues de les cel·les del sistema, vàrem seguir el protocol establert i s'ha buidat ràpidament tot el sistema. La rapidesa és la clau per no tenir una situació de grans mortalitats. Penseu que allí hi havia centenars d'ànecs, alguns d'ells es troben en fase de muda i no poden volar.

Aquest buidat cada any es fa i s'aprofita per fer el manteniment de la vegetació helofítica de l'estany Europa, cosa que farem durant les properes setmanes, procedint al dallat i embalat de part de la balca i serrada que allí s'hi desenvolupa.

dimarts, 5 de juliol del 2011

Els cames llargues estan de mudança


Aquesta setmana posem en marxa la cel·la 1. Aquesta part del SAC estava en procès d'asentament del canyís plantat setmanes enrrera. Des de fa dies hem anat pujant el nivell de forma lenta però progressiva, perquè les plantes puguin anar creixen i no ofegar-se per massa aigua.

Aquesta maniobra ha estat condicionada, primer pels dos nius de cames llargues i, posteriorment pels nounats. Ahir el nivell va assolir una cota massa alta per l'alimentació dels polls i, aquests van iniciar un canvi de lloc.

Per la tranquilitat de tots, aquesta espècie està acostumada haver de fer trasllats i, no li representa una dificultat insalvable.

El curiòs del cas és que la nostra càmera de vigilància va captar el moment del trasllat.