dimecres, 4 d’agost de 2010

Brot de botulisme

Aquesta setmana passada vàrem detectar l’inici d’un brot de botulisme al SAC. Quan això passa tenim establert, en el protocol d’actuació, buidar l’aigua de tot el sistema. Aquest buidat es va iniciar el mateix dia en que vàrem trobar un collverd amb els símptomes de la infecció.
Durant aquests dies el SAC s’havia convertit en el punt de concentració més important de collverds, era una veritable granja. Com que per eixugar absolutament tota l’aigua és un procés força llarg i com la població de collverds segueix ocupant aquest espai, aquests estan en risc de quedar afectats pel botulisme, és per aquest motiu que hem cregut convenient instal•lar un canó per foragitar-los i evitar que hi hagi més baixes.
Cal assenyalar que teníem establert secar el sistema durant aquest mes d’agost per facilitar les tasques de manteniment de la vegetació, el que ens hem vist obligats és en avançar una setmana el buidat. Aquest secat es fa en aquesta època que és el moment en que de forma natural s’eixuguen les maresmes de la zona mediterrània i així seguim el cicle natural.

Cap comentari:

Publica un comentari