dimarts, 26 de juliol de 2011

Secat del SAC.

La mort d'uns ànecs collverds a dins del recinte del SAC ens ha fet avançar el buidat del mateix. Als estius i coincidint amb les dates de finals de juliol i principis d'agost sol aparèixer algun brot de botulisme al SAC. Aquestes morts les produeixen una toxina generada pel bacteri Clostridium botulinum que està en forma d'espora en el sediment del SAC i que quan els nivells d'oxigen disminueixen s'activa.

Com que vàrem trobar tres exemplars de collverds morts i les analítiques donaven un nivell baix d'oxigen en dues de les cel·les del sistema, vàrem seguir el protocol establert i s'ha buidat ràpidament tot el sistema. La rapidesa és la clau per no tenir una situació de grans mortalitats. Penseu que allí hi havia centenars d'ànecs, alguns d'ells es troben en fase de muda i no poden volar.

Aquest buidat cada any es fa i s'aprofita per fer el manteniment de la vegetació helofítica de l'estany Europa, cosa que farem durant les properes setmanes, procedint al dallat i embalat de part de la balca i serrada que allí s'hi desenvolupa.

Cap comentari:

Publica un comentari